lördag 31 mars 2012

Illamående.

Godmorgon!

När jag äter lunch i min ensamhet har jag tv:n till sällskap men häromdagen skulle jag låtit bli det. Jag satte maten i halsen och illamående betraktade jag ett spektakel utan dess like.

En skönhetstävling för barn. I USA så klart. Mammor (ett fåtal pappor) som använde sina barn som levande dockor, utspökade på det värsta sätt jag någonsin sett. Sminkade till oigenkännlighet, falska tänder, peruker (som barnen grät när dom satte på för det gjorde ont av alla nålar) ålade sig dessa små flickor på scenen som den värsta, ja jag vill inte säga vad jag tänker, putande röda läppar, vickande höfter och jag vet inte allt.

Om dom inte vann högsta priset var det inte värt något. Mammor som blev arga på barnen om dom inte gjorde precis vad dom skulle på scenen. Små barn som inte ens kunde gå där mamma efteråt kommenterade "hon var inte fokuserad" !!!! Nej, hon visste förmodligen inte ens vad det handlade om!

Trötta barn som sov sig igenom prisceremonin i mammas famn fullständigt utmattade av alla klädbyte och noga genomförda shownummer. Fullproppade av sötsaker för att orka med hela dagen.
Här handlar det om mammas drömmar och inte barnens.

Mår ni lite illa nu? Då kommer det mer. Första pris var en tiara, pengar och här kommer det....... en valp!!!

Tre små bedårande valpar skulle lottas ut. Små flickor i åldern 3-5 som skulle få en alldeles egen valp! Mammor som i intervjuer hoppades att barnet inte skulle vinna valpen! Hur bra blir det???
Valparna bollades runt och stoppades i korgar som sedan bars runt av den som vunnit. "jag vann en alldeles egen valp att leka med!"

Jag satt illamående och tittade på detta spektakel och trodde inte mina ögon. Tre små valpar som för det första vistades i en sal med hög musik, skrik och blinkande lampor för att sedan delas ut som leksaker.
Jag önskar så att jag inte sett detta för det har fastnat på min näthinna och jag kan inte släppa det.
Stackars barn och stackars valpar.

Ha en underbar dag!
Kram

1 kommentar:

Nanna sa...

Det där lät ju så fruktansvärt att man blir lite chockad över att inte Child Protective Services och PETA stormade lokalen :-(