lördag 24 mars 2012

Hår. Hår. Hår.


Godmorgon!

*spott* *fnys* Hår! Överallt hår! Sängen är full av hår! Trots städning igår där nogsamt det mesta av håret sögs upp av snabeldraken vaknar jag ändå med munnen full av hår. Och näsan. Vaknade av att det killade i näsan och den efterföljande nysningen försatte hela sängen i gungning. *aattjjiii*

Jag älskar mina hundar men jag älskar inte fällperioder! *spott* Det ser ut som om det snöat i trädgården av allt vit päls som ligger i drivor på gräset efter gårdagens sanering. Hundarna är visserligen väldigt tjusiga men syftet var i första hand att inte bli jagad av vita tussar på golvet efter städningen. Pyttsan! Här drar det runt hår i olika formationer så fort man rör sig.
Alla förstår nog att jag överdriver lite. Det är inget fel på mina voffs. Det är fullkomligt normal fällperiod som just nu pågår här hemma. Har man tre väldigt håriga hundar så blir det mycket när det faller av och hamnar överallt.
Selma, som har sin enorma kastreringspäls, fick en extra omgång med både sax och olika hårredskap igår och är idag söt som socker. Mjuk och len som en hårig persika.
Doris vågar jag inte ta så hårt på. Hon är inte begåvad med så mycket päls så man får vara rädd om den som finns.
Alma fäller återigen pälsen i stora tussar och blir nästan kal på vissa ställen. Ser lite rolig ut nu igen.

Ska hem till svärmor idag och som tur är så ser hon lite dåligt och kommer inte att se det som mina hundar lämnar kvar efter sig även om jag borstar dem precis innan vi åker dit. Måtte fällningen avta innan vi ska till svägerskan om några veckor. Där ser alla väldigt bra och har ett hem utan ett dammkorn eller pälshår. Mina högst levnadsglada, håriga hundar passar väldigt dåligt in i det hemmet.

Brer mig en ny macka och sanerar den från hår, tar en tugga och drar ut Almahår ut munnen och ler för mig själv. Åh, vad jag överdriver och åh, vad jag älskar mina håriga tjejer!

Ha en underbar dag!
Kram

Inga kommentarer: