fredag 30 mars 2012

Oj, vilken dag!


Godmorgon!

Om man har ett pyttelitet hål i en tand som man inte har känt av överhuvudtaget och tandläkaren lagar det ska man då ha ont efteråt? Plågades av världens tandvärk hela dagen igår och Treoröret är nu tomt för att jag fick droga mig hela dagen.
Nåja, idag känns det inget så då lägger vi det till handlingarna.

Igår stoppade jag hela bilen full av hundar och tog med alla tre när det var dags för kvällens enda lektion. Tanken var att låta Selma komma ut ur bilen när vi kom fram och få lukta lite på gräset och sedan sitta i bilen med öppen lucka och i lugn och ro titta på alla hundarna. Detta funkade över förväntan men jag upptäckte en annan sak, eller ja, Emma upptäckte en annan sak som nog förklarar en del.

Doris var gladare och mer arbetsvillig än någonsin. Hennes lyckliga blick när jag bad henne jobba har nog aldrig varit så påtaglig. Visst är hon glad på jobbet för det mesta men igår lyste det om henne när vi skulle jobba. Jag fattade ingenting först. Sedan upptäckte vi hur hon med jämna mellanrum gick bort till bilen för att kolla så att hennes älskade Selma var där! Doris var lycklig för att hon hade hela sin flock samlad!

Varje dag lämnar vi ju en del av flocken hemma när vi åker till jobb och Doris, som aldrig varit ensam hemma, (skammössan på!) är nog väldigt beroende av Selma. Doris besitter ett stort självförtroende så det är inte så att hon är beroende av henne för det men hon vill nog inte lämna Selma hemma när i åker iväg.
Igår fick hon ha Selma med sig och var en helt annan hund.

Det här är inte bra, jag vet, men jag kan inte låta bli att känna en massa kärlek när jag tänker på att mina hundar tycker så mycket om varandra. Det var faktiskt rörande att se hur Doris skyndade bort till bilen för att hjälpa Selma när någon hund kom, i Doris ögon, för nära. Ställde sig lite fint emellan. Lugnt och sansat. Mina underbara hundar! Mitt hjärta svämmar över när jag tänker på det.

Det här är fel på många sätt men samtidigt så naturligt. Flocken hjälper varandra. Stöttar varandra. Håller ögonen på varandra. Massor av kärlek. Jag ser ju detta ofta när det kommer hundar hit. Vem leker mina hundar med? Varandra! Dom behöver inga andra än varandra. Idag älskar jag mina hundar mer än någonsin.

Lektionen gick superbra och det är svårt för mig att utmana dessa deltagare. Dom är så himla duktiga! Kvällen slutade dock inte lika roligt. När vi skulle köra hem upptäckte vi att jag inte inte hade något halvljus alls på bilen! Kul! Man står på en mörk motorväg utan ljus! På med dimljusen och in på närmsta mack. Där stod vi och kliade oss i huvudet Emma och jag en stund. Båda lamporna kan väl för sjutton inte gå sönder på en gång??
Kände mig som ett riktigt dumt fruntimmer och ringde mannen som, tack och lov, var bara en liten bit därifrån. Jodå, när vi bytt båda lamporna som alla vet inte är så lätt på dagens bilar funkade ljuset igen och vi kunde äntligen köra hem. Sent blev det.

Jag stupade i säng efter en väldigt lång dag och har sovit bättre än någonsin inatt. Bra för idag är även det en väldigt full dag. Det ska bli skönt att vara ledig nästa vecka.

Ha en underbar dag!
Kram

Inga kommentarer: