fredag 16 mars 2012

Pust!

Godmorgon!

Gårdagen var verkligen ingen rolig dag!
Bland det värsta jag vet, som verkligen sätter mitt adrenalin i rörelse, är när människor behandlar mig som om jag inte förstår mitt eget bästa. Min tandläkare har skaffat sig en ny tandhygienist och hon och jag kom inte överens alls! Jag är rökare. Jag är 55 år gammal. Jag är mycket medveten om att det inte är bra att röka. Jag behöver inte en uppläxning från någon!! När hon, i en ton som om jag var ett barn, började prata om skadorna rökning kan orsaka då blixtrade jag till. Det blev lite tryckt stämning efter det och jag är säker på att anledningen att jag har ont i alla tänderna idag är för att hon tog i lite extra när hon gjorde rent i alla skrymslen för att djävlas. Att sen tandläkaren hittade ett pyttelitet hål också gjorde inte saken bättre. Jag kan inte minnas när jag hade hål sist. Nej, det var inte kul.

Dagen fortsatte på samma sätt. Jag tappade ett glas på trägolvet i köket som splittrades över hela golvet när jag hade som mest bråttom. Jag fick förtvivlat sms från en deltagare på valpkurs som nu överväger att göra av med valpen igen för att "hunden är tokig" och jag fick ta till hela min övertalningsförmåga för att dom skulle vänta lite och låta mig försöka hjälpa dom. Ett ledsamt telefonsamtal från en annan förtvivlad hundägare toppade detta. Här blev jag allt annat än irriterad. Detta är sånt jag så gärna försöker hjälpa till med men jag tyckte så synd om dessa förtvivlade människor. På kvällen fick jag dessutom reda på att en tidigare deltagare inte alls varit nöjd med mig och nu när dom hamnat hos Jeppe Stridh så var allting mycket bättre. "Stryphalsband på hunden" säger Jeppe "och det ska göra ont!" En stor och från början snäll hund som nu "fungerar mycket bättre" men som har fått problem med andra hanhundar! I rest my case!!!

Räcker det eller vill ni ha mer? Kvällens inkallningskurs. Där handhundarna ville äta upp varandra. Passar väldigt dåligt på en inkallningskurs och här måste jag tänka till ordentligt. För att toppa det hela fick jag uppleva mitt första riktiga hundslagsmål på en kurs. Där vi fick dela på dom genom att lyfta i bakbenen. Detta har aldrig hänt på någon av mina kurser tidigare. Gruff har jag haft men inte fullt slagsmål. Det fanns inga signaler innan så jag var inte alls beredd. Inga skador. Vad jag vet. Vi hittade inga trots att den ena hunden gnällde en stund efteråt. Det konstiga var att efteråt brydde sig ingen av dom om varandra så kanske dom fått ur sig det och det blir lugnt på resten av kursen men vi får hålla ögonen på dom. Givetvis blev alla lite skakade av detta. Det låter ju så mycket värre än det egentligen är och jag fick ta ett litet snack om detta efteråt. Inte kul!

Nu ska jag vara ledig i två dagar och det ska faktiskt bli skönt. Jag ska inte svara i telefonen och även om jag älskar mitt jobb så behöver jag nog ladda lite batterier innan jag startar upp min kurs på det nya ställe här i Hörby på söndag.

Pust!
Ha en underbar dag!
Kram

2 kommentarer:

Nanna sa...

Låter som en ovanligt jobbig dag! Tur att du får lite tid att ladda om nu, och du gör helt rätt i att strunta i telefonen och bara fokusera på dig själv några dagar.

Sofie och Levis sa...

Håller helt med Nanna. Stäng av och ladda upp så den här eländesdagen hamnar långt bak i minnet. Dunk i ryggen och hopp om solsken på söndag från oss :)