onsdag 14 mars 2012

So far so good!

Godmorgon!

Första lektionen på aktiveringskursen är avklarad och jag kan konstatera att det här blir en riktigt rolig kurs. Den består av idel kursdeltagare som gått många kurser hos mig och dom har nästan blivit lite mer än bara deltagare. Det är som att ha en träff med goda vänner.

Vi koncentrerade oss på övningar där hunden ska få fullt förtroende för att vi är inne i deras kroppszon och det var både "haka i hand" och att vi kan gå och ställa oss över dom när dom ligger ner. Lugna övningar och det var vad de flesta hundarna behövde. Det var ganska tydligt. De som trodde att deras hund var helt lugn med att bli hanterad på detta sätt fick, genom att jag pekade på hundens hållning och kroppsspråk, reda på att dom behövde träna på detta.

Vi ska under kursens gång göra mycket där vi jobbar väldigt nära hunden och jag vill att hunden ska vara bekväm med detta innan vi härjar vidare med dom. :)
Det var som sagt väldigt roligt att träffa alla igen. En del har haft uppehåll och nu kommit tillbaka och det var extra roligt. Det här bli så kul!

En väldigt liten valpkurs startade jag också. Eftersom inte alla kom som de skulle så stod jag där med fyra deltagare. Lite orolig blev jag då . Jag vill gärna ha lite fler i gruppen för att vara på topp själv. Men. Så bra det blev. Idel trevliga människor och hundar som passade jättebra ihop så vi kunde släppa dom alla på en gång i valpleken. Doris gjorde sitt jobb med bravur och skyddade en liten keeshond som tyckte det var lite otäckt i början. Den lilla valpen tydde sig till Doris och fick lite trygghet. Jag var väldigt nöjd med min älskade hund! Vi hade en väldigt trevlig lektion och satt en stund förutom träningen och pratade och hade hur trevligt som helst.

Så första veckans lektioner har varit väldigt bra hittills. Det är alltid lite oroligt första veckan. Ska det komma någon som man inte kommer riktigt överens med eller som inte trivs med mitt sätt att jobba? Not so far!
Idag ska jag starta miljö/lydnad och har ingen anledning att tro att det ska bli annat än hur kul som helst. Många "gamla" deltagare där också.

Nu sätter vi igång den här dagen!
Ha en underbar dag!
Kram

1 kommentar:

Nanna sa...

Att umgås med ett litet gäng gulliga valpar låter ju som en helt ok sätt att spendera en kväll på. =)