torsdag 12 januari 2012

Uttråkade hundar.

Godmorgon!

Vi har tråkigt! Vi bryr oss inte ett dugg om att matte har sjukt ont i ryggen. Hela dagen igår gick hon bara här och ojade sig och ville inte leka eller göra någonting alls. Vi fick bara ligga på sängen hela dagen och vänta och vänta. Nu ingår det visserligen på två av oss att kunna göra det men det här är ju löjligt. Kommer det att bli bättre idag då? Skulle inte tro det. Hon ser fortfarande väldigt plågad ut när hon rör sig så det blir nog ännu en dag av tristess.
Då får vi väl hitta på egna saker att göra. Om hon inte gillar det får hon minsann skylla sig själv.

Vi har en liten buffe att välja mellan.
Man kan gräva upp trädgården. Dom som bor under högarna som sticker upp i gräsmattan borde vräkas. Vi har hört husse säga det och vi hjälper så gärna till. Kan inte förstå varför han blir förbannad när vi bara vill hålla trädgården fri från inkräktare.

Man kan härja i gästsängen så att både madrasserna och täcken till slut ligger i en hög. Mitt i detta kan man lägga saker som legat ute i trädgården och är skönt leriga. Om man gräver ner dom i täcket har man åtminstone något att göra när man ska leta upp dom igen.

Kanske kan man involvera matte lite om man tar sakerna hon ställt i fönsterkarmen i vardagsrummet och bär dom till henne där hon sitter och deppar. Vi är ju två retrievers så en tar bollen och en annan klickern och om vi slänger det i knät på henne så slipper hon böja sig för att hämta det. Då kan vi jobba lite med att lära oss rulla bollen över hela huset. Matte behöver inte göra så mycket. Vi gör jobbet. Vi lovar! Vi kan redan rulla boll men det är kul så varför inte.

Försök inte muta oss med grisöron eller annat för att vi ska sköta oss själva. Vi är inte vana vid att sköta oss själva. Vi vill ha kul med matte. Det händer inte ens något kul på promenaden. Inte hoppar matte upp på stenar eller springer runt trädstammar så vi kan följa efter. Nej, hon bara går där försiktigt för att inte det ska göra ont. Skittråkigt!

Vi har hört att hundar ska klara några dagar med att göra ingenting och det kan vi men det är sååååå tråkigt! En av oss (Doris) gillar visserligen att ligga i mattes knä och bli kliad och kan hålla på med detta ganska länge men det finns gränser! Nu har vi spring i benen och vill ha tillbaka matte som hon brukar vara. Nu!

Ha en underbar dag!
Kram

Inga kommentarer: