onsdag 20 juni 2012

Villkorslös kärlek.

Godmorgon!

Fick en väldigt söt liten bok av en deltagare med ursöta bilder på hundar. Så klart. Den är även full av  kloka små citat. Ett jag fastnade för direkt är:

"Pengar kan köpa dig en fin hund men bara kärlek kan få honom att vifta på svansen"

Om vi nu glömmer för en sekund att hunden kan vifta på svansen för att dämpa ett våldsamt beteende hos ägaren så är det så sant som det är sagt.
Jag tycker det är en skön tanke. Där handlar det inte om ägodelar eller status. Bara kärlek. En av de vackraste bilder jag någonsin sett (som jag inte hittar nu) är den hemlöse mannen som sover på gatan med sin älskade hund tätt intill sig. Dom värmer varandra och hela bilden andas kärlek. Villkorslös kärlek. Hur ofta förekommer det i vår värld?

För mina hundar handlar det inte om hur mycket pengar jag har eller hur jag ser ut. Dom bryr sig inte ett dugg om mina åsikter eller om jag har rent och fint hemma. Är jag trött en dag och inte orkar sätta ansiktet på plats bryr dom sig inte det minsta. Jag behöver inte klistra på ett leende en dag när jag inte känner för det. Dom blir glada för det minsta lilla jag gör för dom. Jag behöver inte slå på stort för att dom ska bli nöjda. En kärleksfull blick från mig gör hela skillnaden för dom. Jag kan vara mig själv det räcker mer än väl.

Men vänta nu.....allt detta gäller även för min älskade man! Det finns hopp om mänskligheten. Jag hoppas många, många kan säga detsamma om sin partner.

Ha en underbar dag!
Kram

1 kommentar:

Sussa sa...

Jag kan. kram