tisdag 15 november 2011

Så duktiga!




Godmorgon!

När man får skratta sig varm på jobbet är det ingen uppoffring att jobba trots att kylan lite kryper innanför kläderna. Det finns fler sätt att hålla sig varm och när jag såg detta igår smälte mitt hjärta totalt!

En underbart glad liten italiensk vinthund vid namn Elliot med känsliga öron har fått en specialstickad mössa som värmer både öron och hals och jisses så söt han var!



Alla var så duktiga och det tog inte lång tid innan alla hundarna hade lärt sig att stoppa in huvudet i en kon, slicka sig runt nosen och gå zig-zag mellan benen. De som kämpade var ägarna som fick träna på att klicka på exakt ställe när tungan var på väg ut. Det blev många härliga skratt. Det gick lite si och så i början men snart var alla på gång och det klickades så det stod härliga till!

Bella med en väldigt duktig lillmatte med en perfekt tajming med klickern!


På vissa hängde tungan ute hela tiden! Lilla underbara Winston!


Denna lektion är alltid lika rolig. Jag behöver sällan förklara varför det är så viktigt att göra såna här "onödiga" saker med hunden. Där hunden får använda huvudet. Dom blev väldigt trötta och pausade ofta för att samla ihop hjärncellerna som vi bränt riktigt ordentligt.


Lilla Kalle var nyklippt och fin inför lektionen. Alma tyckte att han var stilig!


Zizou fick tänka till ordentligt och rynkorna mellan hans vemodiga underbara ögon var lite djupare än vanligt.


Snöret fick en strumpa att busa med när huvudet blev fullt och behövde tömmas.


Normalt sett jobbar vi inte på filten men det är skönt att sitta på något varmt när man ska koncentrera sig som dessa hundar gjorde igår. Vi fattades lite folk men dom som var där fick en guldstjärna i kanten idag! Dom var såååå duktiga!

Ha en underbar dag!
Kram

1 kommentar:

Anna Striberger sa...

Många jättefina vovvar där, men Winston med den lilla tungan var helt klart bland det sötaste jag sett på länge! =)