onsdag 2 november 2011

Hantering

Godmorgon!

Jisses, så trött jag är idag. Att denna vintertimme kan göra så mycket. En ynka timme och det tar en hel vecka för mig att ställa om mig. Sömngångare!
Hundarna verkar dock ha kommit ikapp nu. Det är lagom tid när Selma berättar för mig att det är dags för frukost.

Igår blev en intressant dag hastigt och lustigt. Jag ryckte ut på en privatlektion tillsammans med kollegan och det är alltid lika intressant. En liten vovve med aggressionsproblem vid hantering.
Klickern åkte fram och vips så var vi på gång. Hunden som är sju år gammal svarade direkt på klickerträningen och matte blev så imponerad och glad. Vi kom långt redan igår på en timme.

En vädjan till alla eventuella läsare som har liten valp. Vänj era valpar att acceptera och till och med älska att bli hanterade. Pilla i öronen, kläm på tassarna, stoppa in handen i munnen och så vidare. Den dag hunden är sjuk blir det så mycket lättare att droppa i ögonen, ta tempen, ge medicin.

Det är inte snällt att komma med en temp eller ögondroppar första gången om hunden är sjuk och har ont. Det är inte konstigt om hunden protesterar och till och med biter ifrån sig då. Den är ju sjuk och har ont och då kommer vi och bråkar med den.
Sätt dig ner med hunden och belöna för att du får pilla både här och där om du missat det på valpstadiet och har en vuxen hund du ska vänja vid hantering.

Här är klickern fantastisk! Ta om örat. Klicka och ge godis. Håll en tass en kort sekund. Klicka och belöna. Öppna munnen. Klicka och belöna. Korta, korta ögonblick till en början. Snart har du en hund som tigger om att bli hanterad!
Det är guld värt den dag hunden blir sjuk.

Ha en underbar dag!
Kram

Inga kommentarer: