måndag 16 maj 2011

Valp




Godmorgon!

Spännande dag! Nya kurser ska startas och man får träffa nya och gamla kursdeltagare och deras hundar. Nya namn ska läras in. Man ska studera nya hundar och förhoppningsvis få en uppfattning om vad dom behöver.

Valpkursen som INTE är en lydnadskurs. Något man ibland får klargöra lite extra. Dom ska socialiceras och man ska bygga upp en bra kontakt och relation med matte och husse inför lydnadsträningen. Visst smyger vi in lite lydnad också men på valpstadiet ska det ske på ett lättsamt och glädjefullt sätt. Något jag personligen tycker man ska göra hela hundens liv.
Det finns inget tråkigare att se än en sex månader gammal hund som redan skulle platsa i elitklassen på en lydnadstävling. Kommer man dit så fort så har nog glädjen hos hunden fått sig en liten törn.

Valpar ska leka, upptäcka världen och vänja sig vid vår konstiga tillvaro. Precis som med små barn ska det ske med uppmuntran och en väldig massa glädje!
På kursen ska dom få lära sig att husse och matte är roligare än allt annat och samtidigt lära sig gå fint i koppel och komma när vi kallar. Det är en intensiv tid när man är valp med mycket man ska lära sig men viktigast av allt är: Ta det lugnt! Låt det ta tid! Visst är det den tid när hunden är som mest läraktig och det utnyttjar vi genom att leka in lydnaden på kursen men viktigast av allt är att den får vänja sig vid olika miljöer, människor och annat den kommer att möta under livets gång.

Njut av valptiden! Det går så fort! Jag saknar den varje gång jag startar en ny valpkurs. Då kliar det i fingrarna för att skaffa en ny oformad liten familjemedlem och jag får varje gång tala om för mig själv att det räcker med tre hundar.
Man får stålsätta sig!

Ha en underbar dag!
Kram

Inga kommentarer: