tisdag 3 maj 2011

Bara kul!


Godmorgon!

Aktivering! Denna vecka står det aktivering på schemat på kurserna och så roligt det är!
Till dom som inte förstår vikten av att göra dessa "onödiga" saker som att lära hunden slicka sig om nosen, stoppa huvudet i en kon eller lägga tassarna i kors vill jag säga: allt vi gör med våra hundar är "onödigt" för hunden! För dom är det ingen skillnad att lära sig gå fint, komma på inkallning, sitta på kommando eller just slicka sig om nosen! Vad som är så bra med aktiveringsövningar är att här får hunden träna upp lilla hjärnan och vem mår inte bra av det?
Vi tränar upp samarbete på ett avslappnad och kravlöst sätt samtidigt som vi har roligt.

När man jobbar med problembeteende på hundar är det just hjärngympa i form av aktiveringsövningar som står överst på listan av åtgärder. Om man blir stimulerad mentalt och arbetar sig trött med denna nyttiga syssla har man inte så mycket energi över till annat. Dessutom höjer det självförtroendet på hunden. Bara vinst!

Fysisk motion i all ära men om hunden får jobba med huvudet får du en hund som är trött och nöjd betydligt längre än om den har sprungit efter bollar och pinnar i en kvart. Den tröttheten återhämtar den sig från kvickt medan hunden är nöjd betydligt längre om den får jobba en kvart med att lära sig tända lampan.

Har jag extra roligt på kurserna denna veckan? Yes! Dom ska få lära sig alla möjliga roliga saker och husse och matte ska få jobba med tålamodet, tajmingen och bara ha roligt!
Tålamodet är viktigt här! Det ska ta tid! Det är hunden som ska jobba sig fram till resultat.
Framför allt ska vi ha roligt med våra hundar. Det är det viktigaste!

Ha en underbar dag!
Kram

Inga kommentarer: