tisdag 7 juni 2011

Varmt!


Godmorgon!

Värmen tar hårt på hundarna. Det är inte så mycket aktivitet på dagarna. Vanligtvis ligger hundarna gärna i solen men nu är det skugga som gäller. Man får ta fram vattensprutan emellanåt och svalka av dom. Det finns nog inget som Selma älskar mer än att få stå och tugga vattenstråle.

Med risk för att vara tjatig: Lämna inte hundarna i bilen när det är varmt! Det är väldigt märkligt att man faktiskt ser detta nästan dagligen. Man har lämnat en liten springa på ett fönster och tror att det räcker. Man kan ju inte öppna för mycket med risk för att man får bilen stulen.

Hundar kan inte svettas som vi och kan dö på mindre än en halvtimme om det är tillräckligt varmt. Med en temperatur på tjugo grader ute och med solen gassande på bilen blir temperaturen mycket snabbt farligt hög för hunden. Ett mycket plågsamt sätt att dö på.

Att kalla det för obetänkligheter köper jag inte alls. Man behöver inte ha så högt IQ för att räkna ut hur varmt det blir. Har man hund borde man dessutom veta att dom inte klarar detta. Det tjatas ganska mycket om det i media så det finns ingen ursäkt.

Om man ringt polisen och har vittne får man slå sönder rutorna och jag kan säga att jag tvekar inte en sekund!

Ha en underbar dag!
Kram

Inga kommentarer: