tisdag 28 augusti 2012

Arbetets framsida.

Godmorgon!

Igår var en lite annorlunda dag på jobbet. Jag hade fint besök av Monica från hundskolan med sin lilla valp India. Utanför grindarna skvallertränade en av mina favoritdeltagare från en annan kurs. Med på kursen var ännu en supertrevlig deltagare som inte kunde komma på sin ordinarie kurs.

Här har vi tre personer som verkligen är seriösa vad gäller sina hundar. Valpen som behöver socialiseras och tränas och visar sig vara så imponerande duktig. Inga problem med att komma in i en grupp av hundar hon inte träffat innan. Så duktig på att läsa de andra hundarna redan. Varför? Jo, Monica har gjort sitt jobb! Här har vi valpen som träffat många människor och andra hundar. Som fått prova på det mesta. Som har en uppfödare som kan vad valpar behöver utan och innan. Som är trygg med allt Monica serverar henne. Jag var så imponerad av denna lilla valp igår. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: uppfödare där ute titta och lär av denna människa. Om alla uppfödare gjorde som hon hade vi haft så mycket färre problem med våra hundar.

De andra två då? Snacka om seriösa hundägare. Missa en lektion? Icke! Då går vi på en annan. Allt för att hunden ska få den träning den behöver. Åker iväg efter jobb för att stå utanför träningsplanen och träna på det som hunden behöver. Jobbar som tusan för att hunden ska må så bra som det bara är möjligt. Heder åt er alla!!

Mina två måndagsgrupper då? Jo, det finns hopp om hundägare. Här har vi människor som man inte behöver tjata på för att dom ska jobba på lektionerna. Allt jag säger gör dom. Seriöst. Jobbar och jobbar. Frågar och är så noga med att det ska bli rätt. Kärleken till sina hundar behöver man inte leta efter. Den lyser om dom!

Det är lätt att gå till jobbet en måndag. Det är lätt att gå till jobbet alla dagar.

Ha en underbar dag!
Kram

Inga kommentarer: