onsdag 4 juli 2012

Vänskap.

Godmorgon!

Vänner. Jag har en ganska snäv bild över vad en vän är. Det är förmodligen inte lätt att leva upp till den bilden. Jag försöker själv göra det. Det är inte alltid lätt.

En vän kan jag alltid lita på. En vän ljuger inte för mig. Jag kan vara säker på att en vän inte utnyttjar mig. Jag behöver inte bevaka min rätt att säga nej utan att det blir sura miner. Vi kan skratta tillsammans men även gråta när det behövs. Vi kan sitta tysta tillsammans utan att det känns konstigt. Det kan gå lång tid mellan vår kontakt utan att det skadar vår vänskap. Vänskapen har inga krav.

Jag har några få sådana vänner. Jag är inte den bästa på att hålla kontakt. På grund av min emellanåt osociala status för att jag mår dåligt kan jag ibland gå in i min bubbla och där finns det inte plats för någon annan. Då sätts vänskapen på prov och det är inte alla som accepterar detta. Jag kan räkna de vänner på en hand som finns där i väntan på att jag ska komma ut igen. Som sen kommer med en stor kram utan gliringar för att man inte hört av sig. 

Jag har många bekanta. Dom som inte platsar i min inre sfär. Jag tycker om dom också men de vänner som jag verkligen kan lita på och kan öppna mig helt för är väldigt få och dom älskar jag obegränsat. Dom kan alltid lita på att jag finns där om det behövs. Och dom för mig. Dom som kan läsa mellan raderna och kommer med de rätta orden. Eller låter bli att säga något för att det inte är rätt läge.

Alla behöver sådana vänner. Ensam är inte stark. I en värld där man kör över så många som man bara kan för att få det man vill är vänskap en ömtålig vara som måste vårdas väl. Det är inte så svårt egentligen. Man slänger in ärlighet, omtänksamhet och pålitlighet och mer behövs inte. Undrar varför det är så svårt då? Man borde behöva både fingrar och tår för att räkna sina vänner. Jag har inte behov av alltför många vänner men dom jag har hoppas jag vet att jag är deras vän.

Ha en underbar dag!
Kram

2 kommentarer:

Bonizas Hundskola sa...

Vilket fint inlägg. Jag hoppas jag får räknas till din vänlista. Du hör absolut till min!!! Kram kära vän.

Monica T sa...

Starkt inlägg, som jag helt håller med dej i. Men jag vet att livet inte är så. Hade en gång för många år sedan ett stort socialt nätverk av vänner, jag fanns där för dom. Men dom försvann allesamman när jag blev sjuk. Har levt ensam i många år nu och jag måste vara ensam och stark.